Pavlova med sensommarbär

8 portioner 1 timme 30 minuter

Ingredienser

Maräng

3 äggvitor

1 knivsudd salt

200g florsocker

1 droppe citronjuice

Vaniljkräm

150g Dubbel Fraiche 50%

100g Ymer

1 vaniljstång

1tsk socker

Bärkompott

300g sensommarbär, exempelvis blåbär eller hallon

1 vaniljstång

100g rörsocker

Tillagning

Marängbasen

  1. Viska äggvitorna tills de bildar ett hårt skum med toppar tillsammans med salt.
  2. Tillsätt sedan florsockret, lite åt gången, och avsluta med citronsaften.
  3. Sprid ut marängen på en plåt täckt med bakpapper.
  4. Lagret bör vara ungefär 2cm tjockt och 20cm i diameter.
  5. Baka marängen på 90 grader i minst 4 timmar eller fram till dess att marängen torkat.

 

Vaniljkrämen

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur kornen.
  2. Blanda dem sedan med sockret, Dubbel Fraiche och Ymer.
  3. Vispa tills konsistensen blir luftig och trögflytande.

 

Bärkompotten

  1. Koka hälften av bären med socker och vaniljkorn i cirka 10 minuter.
  2. Ta av plattan från värmen och vänd ner resten av bären.

 

Till servering

  1. Sprid vaniljkräm över marängbasen – spara lite att toppa med på slutet – och följ sedan upp med ett lager av den ljumna bärkompotten.
  2. Avsluta med den sista vaniljkrämen och servera direkt.

Äldre inlägg