
2 portioner ● Tillagningstid: 1 t.
Ingredienser
170 g Havgus 12
50 g Drunken Dog
3,5 dl mjölk
25 g Saltat Smör
100 g Champinjoner
1 msk. Vetemjöl
100 g Makaroner
30 g Karamelsten
1 dl Ströbröd
15 g Saltat Smör till stekning
Neutral olja till stekning
Tillagning
- Finhacka champinjonerna, och stek lätt i olja.
- Gör en redning genom att smälta smöret i en kastrull, och när det börjat skumma så tillsätt mjölet.
- Häll långsamt i mjölken under ständig omrörning för att undvika klumpar.
- Låt såsen sjuda på låg värme i 15 minuter och koka makaronerna under tiden efter anvisningarna på paketet.
- Tillsätt sedan champinjonerna och den rivna Havgusen. Smaka upp med salt, peppar och Drunken Dog, bruten i bitar.
- Blanda samman pasta och sås. Stjälp upp i en smörad eldfast form. Stek ströbrödet i smör och lägg ovanpå rätten. Riv sedan över Karamellsten mycket fint
- Baka sedan på 200 grader i 10-15 minuter tills osten smält och ströbrödet blivit gyllenbrunt.