Mac n’ Cheese med Havgus, Karamellsten och Drunken Dog

2 portioner Tillagningstid: 1 t.

Ingredienser

170 g Havgus 8
50 g Drunken Dog
3,5 dl mjölk
25 g Saltat Smör
100 g Champinjoner
1 msk. Vetemjöl
100 g Makaroner
30 g Karamelsten
1 dl Ströbröd
15 g Saltat Smör till stekning
Neutral olja till stekning

Tillagning

  1. Finhacka champinjonerna, och stek lätt i olja.
  2. Gör en redning genom att smälta smöret i en kastrull, och när det börjat skumma så tillsätt mjölet.
  3. Häll långsamt i mjölken under ständig omrörning för att undvika klumpar.
  4. Låt såsen sjuda på låg värme i 15 minuter och koka makaronerna under tiden efter anvisningarna på paketet.
  5. Tillsätt sedan champinjonerna och den rivna Havgusen. Smaka upp med salt, peppar och Drunken Dog, bruten i bitar.
  6. Blanda samman pasta och sås. Stjälp upp i en smörad eldfast form. Stek ströbrödet i smör och lägg ovanpå rätten. Riv sedan över Karamellsten mycket fint
  7. Baka sedan på 200 grader i 10-15 minuter tills osten smält och ströbrödet blivit gyllenbrunt.

Äldre inlägg Nyare inlägg