Gnalling med jordärtskockor och brynt smör-vinaigrette

6 portioner Förberedelsestid: 30 min., Tillagningstid: 1 t.

Ingredienser

10 stora jordärtskockor
Neutral olja
25 g Saltat Smör
1 stk. Gnalling
Citronsaft
Oxalis till dekoration

Less is more. Gnalling, vår torkade röda kittost, blir en fruktig motpol till de söta och nötiga smakerna av jordärtskockor. Smakkombinationen tar fram det bästa i båda och är ett självklart val för en sensommarkväll.

Tillagning

  1. Skala jordärtskockorna, vänd 6 av dem i olja och grädda dem i ugnen på 160 grader tills de är helt mjuka.
  2. Skär de återstående 4 jordärtskockorna i mycket tunna skivor på ett mandolinjärn och lägg dem i isvatten fram till servering.
  3. Skär Gnalling i tunna skivor på mandolinjärn och förvara dem kylda fram till servering.
  4. Bryn smöret i en panna och smaka av med citronsaft.
  5. Fördela de bakade jordärtskockorna på en separat plåt. Lägg en bit bakplåtspapper över var och en och mosa dem helt platta – använd till exempel en form.
  6. Servera de tunna skivorna av jordärtskockor och Gnalling över de mosade jordärtskockorna.
  7. Bred den brynta smörvinaigretten över jordärtskockorna precis innan servering och garnera med oxalis.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg