Konfiterade cocktailtomater

1 burk  1 t. 15 min.

Ingredienser

300 g cocktailtomater
1 tsk salt
1 tsk socker
Olivolja

Tilberedning

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. För att skala tomaterna, skär försiktigt ett litet kryssmönster på toppen av varje tomat.
  3. Blanchera tomaterna i kokande vatten i 10 sekunder och för dem genast till en bunke med iskallt vatten.
  4. Skala tomaterna med hjälp av en liten kniv.
  5. Krydda tomaterna med salt & socker.
  6. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja.
  7. Baka i 1 timme med ugnsluckan på glänt (till exempel genom att lägga en träslev emellan), detta är för att vätska ska kunna försvinna och tomaterna får en halvtorkad smak och konsistens.
  8. Lägg tomaterna i en väl rengjord burk och täck med olivolja.
  9. Tomaterna håller i flera månader om de förvaras svalt.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg