1 burk ● 1 t. 15 min.
Ingredienser
300 g cocktailtomater
1 tsk salt
1 tsk socker
Olivolja
Tilberedning
- Sätt ugnen på 100°C.
- För att skala tomaterna, skär försiktigt ett litet kryssmönster på toppen av varje tomat.
- Blanchera tomaterna i kokande vatten i 10 sekunder och för dem genast till en bunke med iskallt vatten.
- Skala tomaterna med hjälp av en liten kniv.
- Krydda tomaterna med salt & socker.
- Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja.
- Baka i 1 timme med ugnsluckan på glänt (till exempel genom att lägga en träslev emellan), detta är för att vätska ska kunna försvinna och tomaterna får en halvtorkad smak och konsistens.
- Lägg tomaterna i en väl rengjord burk och täck med olivolja.
- Tomaterna håller i flera månader om de förvaras svalt.