Focaccia med Loke, pesto, pumpa & konfiterade tomater

6 portioner 20 min.

Ingredienser

Foccacia
Havguspesto
500 g salviastekt pumpa
Konfiterade tomater
Pinjenötter
Loke
Frisk basilika

Salviastekt pumpa

500 g fast pumpa (t ex Delica, hokaido eller butternut)
75 g Saltat Smör
10 blad salvia
Salt

Tillagning

Salviastekt pumpa

  1. Skala pumpan och skär i bitar.
  2. Stek i stekpanna på medelvärme i smör tillsammans med de hela salviabladen. Smöret ska skumma men helst inte bränna. Om smöret slutar skumma är det en indikation på att det blivit för varmt. Ta då av pannan och låt den kallna i några minuter innan du fortsätter.
  3. Stek tills pumpabitarna är mjuka och har fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Smaka av med mer salt om det behövs.

Servering

  1. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna.

  2. Skär focaccia i mindre bittar.

  3. Lägg på litt salviastekt pumpa på brödskivorna.
  4. Toppa med konfiterade tomater och Loke.
  5. Läg på Havguspesto, strö över rostade pinjenötter och garnera med basilika. Servera omedelbart.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg