Quiche med bakad paprika och Drunken Dog

8 personer Förberedelsetid: 10+15 minuter Total tid: 1 timme

Ingredienser

Pajdeg

125 g Saltat Smör
215 g vetemjöl
3 g salt
10 g vatten

Fyllning

3 ägg
170 g Årstidsmjölk
170 g Grädde 48%
100 g Drunken Dog 
3 stora röda paprikor

Lätt inlagd gurka

1 gurka
100 g vatten
100 g socker
100 g vinäger
3 kvistar färsk oregano

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skär det kalla smöret i stora tärningara och lägg dem i en matberedare. Mixa tillsammans med vetemjöl och salt, 30 sekunder på full styrka. Tillsätt därefter 10 g vatten och mixa ytterligare 30 sekunder.  

Lägg degen i formen och tryck ut den jämt tills den täcker hela botten och upp på kanterna. Sätt den i kylskåpet 15 min.  

Koka vatten, socker och vinäger till en lag. Låt lagen svalna till högst 45 grader. Skär bort ändorna på gurkan och dela den därefter i tre lika stora delar. Använd en potatisskalare och skär tunna, breda skivor av gurkan. Lägg gurkskivorna, lagen och de färska oreganokvistarna i en plastpåse. Försök få ut så mycket luft som möjligt ur påsen. Tillslut påsen.

Dela paprikan på längden, ta ut kärnor och innankråm. Lägg de urkärnade paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen 15 minuter.
Ta pajskalet ur kylen pricka botten med en gaffel (stick 10–12 gånger). Baka pajdegen på 200 grader i 10 minuter.
När paprikorna är bakade ska skinnet pillas bort och köttet ska blandas till en pure tillsammans med ägg, mjölk och grädde.
Häll paprikafyllningen i den bakade pajformen och smula Morgenstjerne jämnt ovanpå. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Skär passande bitar av pajen och servera med den inlagda gurkan. Garnera med färsk oregano.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg