6-8 portioner ● Förberedelsestid: 45 min., Tillagningstid: 45 min.
Ingredienser
Ostkräm på Sølvræv
120 g Sølvræv
2 msk Grädde 48%
1 tsk svampesoja
Björnbärsmarinerade rödbetor
125 g björnbär
1 msk socker
2 msk balsamvinäger
1½ msk neutral rapsolja
280 g rödbetor
135 g anicialinser
1½ msk neutral rapsolja
Salt
Dill
Tillagning
- Temperera Sølvræv tills osten är helt mjuk. Lägg den tempererade osten i en skål tillsammans med grädde och svampsoja, och vispa hastigt med en elvisp tills den har en mjuk och jämn konsistens. Häll ostkrämen i en spritspåse.
- Koka anicialinserna med salt tills de är mjuka. Låt svalna. Vänd ihop linserna med rapsoljan när de är helt kalla.
- Mosa björnbären i en djup tallrik och pressa dem sedan genom en sil. Tillsätt socker, balsamvinäger och olja till björnbärssaften och rör ihop till en marinad.
- Skala rödbetorna och skölj noga. Skär rödbetorna i tunna skivor, gärna på en mandolin.
- Vänd rödbetorna i björnbärsmarinaden och låt dra i 5-10 minuter.
- Låt rödbetsskivorna rinna av en kort stund före servering och lägg upp hälften på en stor tallrik. Lägg de kylda linserna ovanpå rödbetorna och toppa med de sista rödbetsskivorna. Toppa med ostkräm på Sølvræv och garnera med dill.