Prova något nytt och baka Rød Løber i ugn. Den varma osten har en mild, god smak och en härlig konsistens. Ät den med surdegsbröd, säsongens grönsaker och pickles.
Tillagning
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skär ett kryss i osten och lägg den i ostbakaren eller i en liten ugnsfast form. Ringla flytande honung över osten och mal över svartpeppar.
- Baka osten i ugnen tills den smält och blivit genomvarm. Det tar cirka 20 minuter, men håll ett öga på den så att den inte helt flyter bort.
- Ta ut osten ur ugnen och låt den stelna lite innan servering. Om du har en ostbakare kan du placera osten över värmeljuset så att den fortsätter att hålla sig varm medan den står på bordet.
- Servera den bakade osten med surdegsbröd, picklade grönsaker och potatis som doppas i den varma osten.
Tips från kocken
Testa även att ugnsbaka andra mjukostar, till exempel Den Hvide Dame. Tänk på att en större ost behöver längre tid i ugnen.