Bananbröd

10 portioner / 1 limpa Förberedelsetid: 30 min., tillagningstid: 25-35 min.

Ingredienser

4 mogna bananer
75 g mjukt Saltat Smör
70 g rörsocker (eller liknande t.ex. kokossocker)
1 vaniljstång
150 g vetemjöl
1 tsk. bikarbonat
4 ägg

Ett smakrikt och enkelt bakverk, och ett läckert tillskott till helgens frukost. När brödet inte är nybakat kan det serveras nyrostat med tjockt lager smör.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en kniv. Spara skalet.
  3. Vispa smör, socker och vaniljfrön till en fluffig massa.
  4. Vispa i äggen, ett i taget.
  5. Mosa bananerna och rör sedan ner dem i massan.
  6. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner blandningen i massan.
  7. Lägg degen i en rågbrödsform, klädd med bakplåtspapper eller smord med smör.
  8. Lägg den delade vaniljstången på längden i mitten av formen.
  9. Sätt in formen i ugnen på 200 grader och grädda i 25–35 minuter.
  10. Gör ett provstick med en köttnål för att se om brödet är genombakat.
  11. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på en plåt.
  12. Vid servering: Skär och rosta en skiva av brödet per person. Det nyrostade bananbrödet serveras med en skiva saltat smör på toppen.
Tips från kocken:

Vaniljstången som läggs ovanpå brödet är inte bara till garnering. Det hjälper också till att kontrollera var brödet delar sig på ytan under gräddningen.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg