2 portioner ● Förberedelsetid: 20 min., Tillagningstid: 15 min.
Ingredienser
En caféklassiker med dressing gjord på klassiskt sätt med ansjovis, men med Havgus 24 istället för parmesan. Här har vi bytt ut kycklingen mot svamp, vilka ger rätten kontrast och konsistens medan Havgus 24 tillför fyllighet och smak. Vill man ha en helt vegetarisk variant kan ansjovisen utelämnas.
Tillagning
- Blanda vitlök, senap, vitvinsvinäger, äggula, ansjovisfiléer, vatten och 15 g Havgus 24 till en jämn massa.
- Tillsätt rapsolja i en tunn stråle och smaka av med salt och peppar.
- Skär brödet i mindre bitar och grädda i ugnen tills det är knaprigt. Cirka. 5-6 min. vid 200 grader.
- Stek ostronskivlingen i panna med ev. lite olja och smaka av med salt och peppar.
- Riv salladen i mindre bitar och lägg i botten på en stor serveringsskål.
- Halvera körsbärstomaterna.
- Häll dressingen över och lägg sedan på ostronhattar, körsbärstomater och krutonger. Avsluta med 30 g riven Havgus 24.