4 portioner ● Tillagningstid: 1 t.
Ingredienser
8 skivor surdegsbröd
50 g Saltat Smör
Svampfärs:
125 g svamp (här Karl Johan och Svart Trumpetsvamp)
1 stor schalottenlök
1 msk. färska timjanblad
400 g medister
50 Saltat Smör
Lökpuré:
6 stora schalottenlök
100 g Saltat Smör
2 msk. sherryvinäger
Till servering:
Salt och peppar
100 g Gammel Knas
En uppgradering av grillbarsklassikern som fått ett lyft i smak och intensitet.
Tillagning
- Stek de 8 brödskivorna i smöret och lägg dem åt sidan.
Svampfärs:
- Hacka svampen fint.
- Skala och hacka en schalottenlök fint.
- Tag ut färsen ur medisterkorven.
- Blanda färs, svamp och schalottenlök i en bunke.
- Forma fyra biffar av färsen så att de passar till brödet. Bryn dem i smör och ställ åt sidan. Diska ej pannan. Den ska används sedan till lökpurén.
Lökpure:
- Skala löken och skär den i skivor.
- Skivorna steks sedan mjuka i smör på samma panna som användes till köttet.
- Tillsätt sherryvinäger och låt puttra lätt till vinägern avdunstat.
- Mixa löken till puré och smaka av med salt och peppar.
Servering:
- Smöra varje bröd med lökpuré på ena sidan, lägg biffarna ovanpå fyra av skivorna, toppa med Gammel Knas och lägg de sista brödskivorna ovanpå med lökpurén nedåt.
- Nu är toasten klar för ugn, panna eller toastjärn, Kan tillagas direkt. Svampfärsen och lökpurén kan även sparas i kyl och användas efter ytterligare en dag.