Cowboytoast med Gammel Knas

4 portioner Tillagningstid: 1 t.

Ingredienser

8 skivor surdegsbröd
50 g Saltat Smör

Svampfärs:

125 g svamp (här Karl Johan och Svart Trumpetsvamp)
1 stor schalottenlök
1 msk. färska timjanblad
400 g medister
50 Saltat Smör

Lökpuré:

6 stora schalottenlök
100 g Saltat Smör
2 msk. sherryvinäger

Till servering:

Salt och peppar
100 g Gammel Knas

En uppgradering av grillbarsklassikern som fått ett lyft i smak och intensitet.

Tillagning

  1. Stek de 8 brödskivorna i smöret och lägg dem åt sidan.

Svampfärs:

  1. Hacka svampen fint.
  2. Skala och hacka en schalottenlök fint.
  3. Tag ut färsen ur medisterkorven.
  4. Blanda färs, svamp och schalottenlök i en bunke.
  5. Forma fyra biffar av färsen så att de passar till brödet. Bryn dem i smör och ställ åt sidan. Diska ej pannan. Den ska används sedan till lökpurén.

Lökpure:

  1. Skala löken och skär den i skivor.
  2. Skivorna steks sedan mjuka i smör på samma panna som användes till köttet.
  3. Tillsätt sherryvinäger och låt puttra lätt till vinägern avdunstat.
  4. Mixa löken till puré och smaka av med salt och peppar.

Servering:

  1. Smöra varje bröd med lökpuré på ena sidan, lägg biffarna ovanpå fyra av skivorna, toppa med Gammel Knas och lägg de sista brödskivorna ovanpå med lökpurén nedåt.
  2. Nu är toasten klar för ugn, panna eller toastjärn, Kan tillagas direkt. Svampfärsen och lökpurén kan även sparas i kyl och användas efter ytterligare en dag.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg