
1 portion ● Tillagningstid: 10 min.
Ingredienser
100 g blandad svamp, rensad
1 msk Saltat smör
5 g svart sommartryffel
Salt
Peppar
Timjan
2 skivor gott bröd
1 tsk. grov senap
2 tsk. inlagda ättiksgurkor, tärnade
20 g Kry
20 g Havgus 12
5 g Høgelundgaard 12
Brynt smör
En toast värd att lägga lite extra tid på. Med en intensiv svampsmak, starka ostar och syrliga inslag passar toasten även på kvällsbordet.
Tillagning
- Bryn smöret och stek svampen i det.
- Ta av svampen från pannan och vänd den med hackad tryffel, ättiksgurka, salt, peppar och lite timjan.
- Bred två skivor bröd med grov senap och lägg på ostarna.
- Toppa en av brödskivorna med svampblandningen. Slå ihop bröden till en toast.
- Pensla utsidan med brynt smör och stek toasten gyllene i ugnen, på pannan eller i ett toastjärn.
- Servera den genast och riv, vid behov, extra tryffel över på slutet.