Svamptoast

1 portion  Tillagningstid: 10 min.

Ingredienser

100 g blandad svamp, rensad
1 msk Saltat smör
5 g svart sommartryffel
Salt
Peppar
Timjan
2 skivor gott bröd
1 tsk. grov senap
2 tsk. inlagda ättiksgurkor, tärnade
20 g Kry
5 g Havgus 8
5 g Høgelundgaard 12
Brynt smör

En toast värd att lägga lite extra tid på. Med en intensiv svampsmak, starka ostar och syrliga inslag passar toasten även på kvällsbordet.

Tillagning

  1. Bryn smöret och stek svampen i det.
  2. Ta av svampen från pannan och vänd den med hackad tryffel, ättiksgurka, salt, peppar och lite timjan.
  3. Bred två skivor bröd med grov senap och lägg på ostarna.
  4. Toppa en av brödskivorna med svampblandningen. Slå ihop bröden till en toast.
  5. Pensla utsidan med brynt smör och stek toasten gyllene i ugnen, på pannan eller i ett toastjärn.
  6. Servera den genast och riv, vid behov, extra tryffel över på slutet.

Äldre inlägg Nyare inlägg