Rödlökskompott

1 L Förberedelsetid: 3 t. Tillagningstid: 30 min.

Ingredienser

1 kg Rödlök i tunna skivor

1,5 dl Äppelcidervinäger

0,7 dl Mörk balsamvinäger

150 g Socker

0,7 kg Fast honung

1 stk. Stjärnanis

0,5 msk. Timjanblad

Denna franskinspirerade lökkompott är ett utmärkt bastillbehör I kylskåpet. Den kan användas till allt från kötträtter och sallader till varm osttoast, bara för att nämna några. Passar bra till de flesta ostar bland annat Havgus 12, Gammel Knas, Sølvræv och Rød Løber.

Tillagning

  1. Koka lök i vinäger och socker i ca. 5 min.
  2. Ta upp löken och koka upp lagen till sirapsliknande konsistens.
  3. Tillsätt balsamvinäger, honung och stjärnanis och koka igen till en lätt sirap.
  4. Vänd sedan ner löken i sirapen och tillsätt timjanblad.
  5. Låt sedan svalna och förvara kallt.
Tips från kocken:

Det är bara fantasin som sätter gränser med tillagningen och användandet av kompotten. Prova t.ex. att tillsätta fläderjuice istället för balsamico för en fräschare och mer blommig kompott.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg