Frittata med kräm på Høgelundgaard

2 personer  Förberedelsetid: 30 min. Tillagningstid: 15 min.

Ingredienser

1 stor lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, rivna
6 stora potatisar
4 ägg

Sallad

200 g sallad
2 stora tomater
1 liten lök
100 g gröna bönor

Dressing

25 g Høgelundgaard 12
100 g grekisk yoghurt 2%
Citronjuice
Salt
Peppar

Fritatta består av potatisskivor som läggs i en panna med äggmassa och bakas i ugnen. I den här varianten serverar vi frittatan med en dressing gjord på Høgelundgaard 12. Genom att blanda osten med grekisk yoghurt får du fortfarande ostsmak, men i en mindre intensiv variant. Dressingen tillför umami till rätten.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Skär potatisen i ca. 2 mm tjocka skivor och koka dem i lättsaltat vatten i 4–5 minuter.

  3. Hacka lök och riv vitlöken. Låt potatisskivorna rinna av på en kökshandduk och blanda med lök och vitlök.

  4. Lägg potatisblandningen i en stekpanna, ca. 20-22 i diameter. Tillsätt 4 uppvispade ägg, lite salt och peppar.

  5. Grädda i ugnen 10–15 minuter. Gör sallad och dressing under tiden.

  6. Finhacka alla ingredienser till salladen och blanda.

  7. Gör klar dressingen genom att blanda Høgelundgaard 12 med grekisk yoghurt och smaka av med salt, peppar och citronsaft.


Äldre inlägg Nyare inlägg