2 personer ● Förberedelsetid: 30 min. Tillagningstid: 15 min.
Ingredienser
1 stor lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, rivna
6 stora potatisar
4 ägg
Sallad
200 g sallad
2 stora tomater
1 liten lök
100 g gröna bönor
60 g Oliver
Dressing
25 g Høgelundgaard 12
100 g grekisk yoghurt 2%
Citronjuice
Salt
Peppar
Fritatta består av potatisskivor som läggs i en panna med äggmassa och bakas i ugnen. I den här varianten serverar vi frittatan med en dressing gjord på Høgelundgaard 12. Genom att blanda osten med grekisk yoghurt får du fortfarande ostsmak, men i en mindre intensiv variant. Dressingen tillför umami till rätten.
Tillagning
-
Sätt ugnen på 180 grader.
-
Skär potatisen i ca. 2 mm tjocka skivor och koka dem i lättsaltat vatten i 4–5 minuter.
-
Hacka lök och riv vitlöken. Låt potatisskivorna rinna av på en kökshandduk och blanda med lök och vitlök.
-
Lägg potatisblandningen i en stekpanna, ca. 20-22 i diameter. Tillsätt 4 uppvispade ägg, lite salt och peppar.
-
Grädda i ugnen 10–15 minuter. Gör sallad och dressing under tiden.
-
Finhacka alla ingredienser till salladen och blanda.
-
Gör klar dressingen genom att blanda Høgelundgaard 12 med grekisk yoghurt och smaka av med salt, peppar och citronsaft.