Fyllig soppa med Høgelundgaard 12

4 portioner Förberedelsetid 10 min. Tillagningstid: 20 min.

Ingredienser

8 dl grönsaks- eller kycklingfond

1 purjolök, finhackad

2 stjälkar bladselleri i skivor

2 morötter i halva skivor

1 palsternacka i halva skivor

2 dl pärlgryn

2 dl De Puy-linserna

1 tsk. gurkmeja, krossad

40 g. Høgelundgaard 12

4–5 grönkålsstjälkar i strimlor

Salt

Peppar

När det är kallt och trist ute finns inget bättre än att bli uppvärmd inifrån av en mustig soppa, och gärna i gott sällskap. Den här soppan bör göras i större portioner och ätas över flera dagar då ju fler dagar som går desto bättre och godare blir den. Soppa ska – enligt gamla sägner – smaka som bäst den tredje dagen.

Tillagning

  1. Koka upp fonden och tillsätt purjolök, bladselleri, morötter, palsternacka, pärlkorn, linser och gurkmeja.
  2. Koka ca. 15 min.
  3. När pärlkornet är mjukt, smaka av med Høgelundgaard 12, salt och peppar.
  4. Tillsätt grönkålen och låt koka upp snabbt.
  5. Serveras rykande het, eventuellt med surdegsbröd.

Äldre inlägg Nyare inlägg