Croque Madame

4 portioner Förberedelsestid: 30 min., Tillagningstid: 15 min.

Ingredienser

8 skivor briocheformbröd
8 tjocka skivor Kry
200 g tunt skivad rökt skinka
Saltat Smör, rumstempererat
4 msk grovkornig dijonsenap
350 g varm mornaysås
4 ekologiska ägg
Salt
Svartpeppar

Mornaysås

1 liter Årstidsmjölk
65 g Saltat Smör
65 g vetemjöl
350 g riven Havgus 12
Salt

Tillagning

Mornaysås

  1. Värm mjölken i en kastrull.
  2. I en annan kastrull, smält smöret och vispa i vetemjölet.
  3. Tillaga mjölet och och smöret under omrörning på medelvärme i ca 5 min, tills det doftar rostat bröd och massan börjar anta en lätt blond nyans.
  4. Låt alltsammans sjuda i 15 minuter.
  5. Ta av från värmen och vispa genast i osten.
  6. Om osten inte smälter helt går det bra att försiktigt vispa över värme, men uppkok bör undvikas då det kan ge såsen en grynig konsistens.

Croque Madame

  1. Bred 1 msk senap på fyra av brödskivorna.
  2. Lägg på en skiva ost, följt av skinka och ytterligare en skiva ost.
  3. Lägg på resterande brödskivor som ett lock och bred båda yttersidorna av sandwichen med smör.
  4. Grilla i smörgåsgrill eller stek vardera sida på medelvärme i en stekpanna tills de är gyllenbruna och osten har börjat smälta.
  5. Stek under tiden äggen i rikligt med smör på medelvärme tills vitan har satt sig men gulan fortfarande är rinnig, krydda med salt och svartpeppar.
  6. Lägg de grillade smörgåsarna på tallrikar och skeda över Mornaysåsen.
  7. Toppa smörgåsarna med de stekta äggen och servera.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg