Danska ”äppelskivor” med Havgus 12

14 äppelskivor  45 min.

Ingredienser

3 ägg

1 msk strösocker

3 dl kärnmjölk

250 g vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

150 g finriven Havgus 12

Tillagning

  1. Värm det brynta smöret tills det är flytande.
  2. Vispa äggvitorna styva med sockret och ställ åt sidan.
  3. Rör samman kärnmjölk, mjöl, salt och bikarbonat.
  4. Vispa äggulorna och rör ner dem i mjölkblandningen.
  5. Tillsätt den rivna osten.
  6. Vänd ner de vispade äggvitorna i smeten.
  7. Grädda i ett äppelskivejärn/ munkjärn i rikligt med brynt smör.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg