Mandelmussla med forellrom och vispad Kefirfløde

15 stycken   Förberedelsetid: 1 timme och 15 minuter Tillagning; 10 minuter

Ingredienser

Mandelmussla

130 g smör
40 g ägg, ca. 1 ägg
100 g socker
83 g mandelmjöl
186 g mjöl
11 g salt

Fyllning

140 g Unika Kefirfløde 30%
1 st fänkål
1 st snacksgurka
1 st citron, saften och zest
100 g forellrom
Salt
Peppar
Olivolja

 

Tillagning

Mandelmussla

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Vispa ägg, smör och socker tillsammans. Addera alla torra ingredienser och blanda till en slät massa. Lägg i plastfilm och låt vila i kyl ca 30 minuter.
  3. Ta fram tartelett formar, lägg deg i formen och pressa mot kanterna tills den är någon millimeter tunn. Skär av överflödig deg. Låt vila i kyl cirka 5 min.
  4. Baka i ugn på 175 C i 6–7 min tills de fått en gyllenbrun färg.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Fyllning

  1. Lägg Kefirfløde i en bunke och vispa försiktigt ner salt, peppar, citronzest och olivolja efter behag. Lägg i spritspåse.
  2. Skär brunoise av fänkål och gurka, smaksätt med salt och citronjuice. Rör försiktigt ner forellrom i blandningen.
  3. Lägg upp i tartelett, börja med unika 30 och toppa med forellrom, fänkål och gurka. Servera direkt.

Tips från kocken:
Mandelmusselskalet går att göra i förväg och frysa in. Tina innan servering. Du kan också fylla skalet med egna komponerade fyllningar.


Äldre inlägg Nyare inlägg