 
20 stycken ● 55 min.
Ingredienser
1 styck kålrabbi 
1 styck citron 
0,5 dl ättika 12 %
1dl socker 
1,5 dl vatten 
Lagerblad
Pepparkorn 
Fyllning
140 g Loke 
1 st  jalapeño, finhackad 
1 citron, zest
Salt
Peppar
Olivolja
Tillagning
- I en kastrull lägg ättika, socker, vatten, citronskal och kryddor låt koka upp. Ställ åt sidan och låt svalna.
-  Skär bort ändarna på kålrabbin. Skär tunt på skärmaskin eller mandolin. Stansa i önskad storlek och lägg ner i den avsvalnade 1-2-3 lagen.
-  Gör fyllningen genom att blanda Loke och finhackad jalapeño i en bunke. Smaka av med salt, peppar, olivolja samt citronzest. Lägg i spritspåse. 
- Ta kålrabbin ur lagen, torka av med papper. Spritsa en boll ca 1 cm i diameter. Vik sedan in kanterna så det blir tre vik, använd fyllning som ”klister”. Servera!
Tips: Knytet går att ha som tillbehör till exempelvis bakad fisk eller i en gazpacho soppa på sommaren.
