Ostfondue med danbo

2-3 portioner 30 minuter

Ingredienser

Fondue:

300 g Arla Unika’s ostblandning:

1,5 dl vitt vin eller Gueuze
1 vitlöksklyfta
Ev en liten skvätt kirsch eller cognac

Goda tillbehör att servera till:

Kokt potatis
Cornichons
Bröd
Blomkål
Rädisor

Tillagning

  • Gnugga insidan av fonduegrytan med en ituskuren vitlöksklyfta.
  • Häll i vinet (och ev kirsch eller cognac) och låt koka upp.
  • Sänk värmen lite, och häll i ostblandningen.
  • Rör med en träsked tills all ost smält, färdigt att servera!
  • Har man ingen fonduegryta, går det även bra att servera i kastrull, med värmeljus under för att det skall hållas varmt.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg