2-3 portioner ● 30 minuter
Ingredienser
Fondue:
300 g Arla Unika’s ostblandning:
- 100 g Årstidsost
- 100 g. Havgus 12
- 100 g. Kry
- 1 tesked majsstärkelse
1,5 dl vitt vin eller Gueuze
1 vitlöksklyfta
Ev en liten skvätt kirsch eller cognac
Goda tillbehör att servera till:
Kokt potatis
Cornichons
Bröd
Blomkål
Rädisor
Tillagning
- Gnugga insidan av fonduegrytan med en ituskuren vitlöksklyfta.
- Häll i vinet (och ev kirsch eller cognac) och låt koka upp.
- Sänk värmen lite, och häll i ostblandningen.
- Rör med en träsked tills all ost smält, färdigt att servera!
- Har man ingen fonduegryta, går det även bra att servera i kastrull, med värmeljus under för att det skall hållas varmt.