Potkäse Hyde

10 portioner Förberedelsestid: 48 t., tillagningstid: 15 min.

Ingredienser

350 g Høgelundgaard 12
5 cl Scotland Cask Rom
1 dl Årstidskefir

Till servering

4-5 skivor torrt nötbröd
50 g Saltat Smör
Salt
Något sött som kvitten eller liknande

Utrustning

Burk med lock

Precis som Dr. Jekyll, som var tvungen att dricka en förvandlingsdryck för att bli sin egen motsats, tillsätter vi Årstidskefir till denna potkäse med blåmögelost och rom. Blandningen ger Hyde fruktiga dofter och en stringent syraprofil som kan attrahera till och med den mest skeptiske potkäseätaren.

Tillagning

  1. Høgelundgaard 12, Skotlander Cask Rum och Årstidskefir mosas lätt med en gaffel och läggs i burken. Låt blandningen dra tills den skarpaste alkoholsmaken försvinner, helst minst 2 dagar innan den ska serveras.
  2. Innan servering, hacka nötbrödet i en mixer till fina smulor.

  3. Stek det smulade nötbrödet i smör i en panna och salta lite. Krispet ska bli hårt och sprött.
  4. Vid servering, strö hallon ovanpå den rumstempererade potkäsen. Serveras med nötkrisp och säsongens söta som t.ex. inlagda kvitten.
Tips från kocken:

Potkäse kan med fördel göras månader innan användning, då smakerna mognar och konsistensen förbättras med tiden.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg