Saltade gurkor med citron, mynta, dill och Krondild

4 portioner 15 min.

Ingredienser

1 stk. ekologisk gurka
1 kvist dill
8 myntablad
1 stk. ekologisk citron
Flingsalt
1 stk. Krondild

Kocken Erwin Lauterbach står bakom Krondildosten, som har djupa undertoner av kummin som erhålls genom tillsats av krondill till osten. Den aromatiska och krämiga osten är här, i all sin enkelhet, kombinerad med krispiga, smakrika gurkor.

Tillagning

  1. Skala gurkan och skär den i tjocka skivor.
  2. Finhacka dill och mynta, riv citronskalet och blanda det med 1 tsk. flingsalt i en burk med lock.
  3. Lägg gurkskivorna i en och skaka försiktigt så att varje gurkskiva täcks med blandningen.
  4. Låt gurkan stå och dra I cirka 10 minuter. Undertiden, skär Krondild i 12 trianglar.
  5. Vid servering servera tre skivor Krondild på varje tallrik tillsammans med de saltade gurkskivorna. Garnera med dill.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg