Saltade gurkor med citron, mynta, dill och Krondild

4 portioner 15 min.

Ingredienser

1 stk. ekologisk gurka
1 kvist dill
8 myntablad
1 stk. ekologisk citron
Flingsalt
1 stk. Krondild

Kocken Erwin Lauterbach står bakom Krondildosten, som har djupa undertoner av kummin som erhålls genom tillsats av krondill till osten. Den aromatiska och krämiga osten är här, i all sin enkelhet, kombinerad med krispiga, smakrika gurkor.

Tillagning

  1. Skala gurkan och skär den i tjocka skivor.
  2. Finhacka dill och mynta, riv citronskalet och blanda det med 1 tsk. flingsalt i en burk med lock.
  3. Lägg gurkskivorna i en och skaka försiktigt så att varje gurkskiva täcks med blandningen.
  4. Låt gurkan stå och dra I cirka 10 minuter. Undertiden, skär Krondild i 12 trianglar.
  5. Vid servering servera tre skivor Krondild på varje tallrik tillsammans med de saltade gurkskivorna. Garnera med dill.

Äldre inlägg Nyare inlägg