Svensk majs med Unika Saltat Smör och Gammel Knas

4 portioner Tillagning: 15 min.

Ingredienser

4 majskolvar
100 g Saltat Smör
50 g Gammel Knas
20 g Hasselnötter
2 kvistar färsk timjan
Peppar
Citron juice

Säsongen för majs är ganska kort och är en av de små saker vi ser fram emot varje år. Här har vi gjort ett kryddsmör som förstärker smaken av majs.

Tillagning

  1. Smör, Gammel Knas, hasselnötter och timjanblad blandas till en enhetlig massa och smaksätts med peppar och citronsaft.
  2. Majskolvarna grillas med skalet på i 10 minuter, där de vänds runt vartefter de får färg.
  3. När majsen är kokt, servera omedelbart och bred kryddsmöret över kornen och låt det smälta.
Tips från kocken:

Kryddsmöret kan även användas till flera andra grönsaker samt kött.

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg