6 portioner ● Nerkylning: 4 timmar.
Ingredienser
2,5 blad gelatin
80g socker
1 vaniljstång
2,5dl Grädde 48%
3dl Årstidskefir
1msk citronsaft, eller saften från ½ citron
Tilberedning
- Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda sedan fröna med sockret och tillsätt, tillsammans med den urskrapade vaniljstången, till Grädde 48% i en kastrull.
- Värm under konstant omrörning tills precis innan kokpunkten. Slå sedan över i en skål.
- Krama ur de blöta gelatinbladen och tillsätt till grädd- oh sockerblandningen. Rör till dess att gelatinet har lösts upp.
- Under konstant omrörning, tillsätt Årstidskefir i en stadig ström.
- Blanda i citronsaften och blanda omsorgsfullt.
- Portionera i 6 små portionsskålar eller glas.
- Låt pannacottan sätta sig i kylskåp i minst 4 timmar.