Kefir pannacotta

6 portioner nerkylning: 4 timmar.

Ingredienser

2,5 blad gelatin

80g socker

1 vaniljstång

2,5dl Fløde 50%

3dl Årstidskefir

1msk citronsaft, eller saften från ½ citron

Tilberedning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda sedan fröna med sockret och tillsätt, tillsammans med den urskrapade vaniljstången, till Fløde 50% i en kastrull.
  3. Värm under konstant omrörning tills precis innan kokpunkten. Slå sedan över i en skål.
  4. Krama ur de blöta gelatinbladen och tillsätt till grädd- oh sockerblandningen. Rör till dess att gelatinet har lösts upp.
  5. Under konstant omrörning, tillsätt Årstidskefir i en stadig ström.
  6. Blanda i citronsaften och blanda omsorgsfullt.
  7. Portionera i 6 små portionsskålar eller glas.
  8. Låt pannacottan sätta sig i kylskåp i minst 4 timmar.

Äldre inlägg Nyare inlägg