Sallad med Gammel Knas-dressing, ansjovis, ägg & stekt rågbröd

4 port Preptid: 15 min, Före servering: 3 min

Ingredienser

Gammel Knas-dressing

150 g Gammel Knas Crème

50 g Årstidskefir

1 liten vitlöksklyfta

1 msk dijonsenap

Sallad

4 ägg

6 skivor rågbröd

50 g saltat smör

16 ansjovisfiléer

Sallad, gärna hjärtsallad, endiver & friséesallad

Ost, ansjovis, ägg och rågbröd är alla hörnstenar i det nordiska köket. Här har vi gjort en sallad där osten ingår i form av en krämig dressing.

Tillagning

Gammel Knas-dressing

  1. Mixa snabbt ihop alla ingredienser med en stavmixer.

Sallad

  1. Koka äggen 7 min för rinnig gula, skala och dela på hälften.
  2. Tärna rågbrödet och stek i smöret på medelvärme tills det är krispigt, ca 5 min.
  3. Skölj och torka salladen.
  4. Varva sallad, ansjovis, stekt bröd och ägghalvor i en stor salladsskål eller i individuella skålar.
  5. Ringla dressingen över.

Äldre inlägg Nyare inlägg