4 port ● Preptid: 15 min, Före servering: 3 min
Ingredienser
Gammel Knas-dressing
Sallad
4 ägg
6 skivor rågbröd
50 g Saltat Smör
16 ansjovisfiléer
Sallad, gärna hjärtsallad, endiver & friséesallad
Ost, ansjovis, ägg och rågbröd är alla hörnstenar i det nordiska köket. Här har vi gjort en sallad där osten ingår i form av en krämig dressing.
Tillagning
Gammel Knas-dressing
- Mixa snabbt ihop alla ingredienser med en stavmixer.
Sallad
- Koka äggen 7 min för rinnig gula, skala och dela på hälften.
- Tärna rågbrödet och stek i smöret på medelvärme tills det är krispigt, ca 5 min.
- Skölj och torka salladen.
- Varva sallad, ansjovis, stekt bröd och ägghalvor i en stor salladsskål eller i individuella skålar.
- Ringla dressingen över.