Scones med clotted cream

6-8 scones Förberedelsestid: 24 t., Tillagningstid: 15 min.

Ingredienser

Clotted cream

Scones

260 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

40 g socker

80 g Saltat Smör

160 g Årstidskefir

Till servering

Våra luftiga scones är enkla att baka och de smakar himmelskt tillsammans med marmelad och hemlagad clotted cream eller vårt dubbelfermenterade smör.

Tillagning

Clotted cream

  1. Häll grädden i en liten långpanna och sätt in den i ugnen på 80° i 12 timmar. Täck med plastfolie och låt stå svalt i 12 timmar. Häll av vätskan från den uppvispade grädden och spara din ”clotted cream” i kylen fram till servering.

Scones

  1. Sikta mjöl och bakpulver. Tillsätt socker och rumstempererat tärnat smör. Smula sönder smöret i mjölet med fingrarna tills konsistensen är som fuktig sand. Tillsätt Årstidskefir och rör ut den i mjölet med en gaffel. Arbeta sedan snabbt ihop degen med händerna tills den håller ihop. Den ska inte knådas.
  2. Kavla ut degen på mjölat bord till 2,5-3 cm tjocklek, skär ut scones med en rund utstickare (Ø 5 cm) och placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Samla försiktigt ihop degresterna och upprepa kavling och utstickning.
  3. Pensla sconesen med Årstidskefir och grädda i 200° (vanlig ugn) i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna på toppen och genomgräddade. Låt svalna på galler.
  4. Servera de nybakade sconesen med clotted cream och nyponmarmelad.

 

Matcha och nå nya höjder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Äldre inlägg Nyare inlägg