6 portioner ● Förberedelsestid: 30 min., Tillagningstid: 30 min.
Ingredienser
Våfflor
125 g Saltat Smör
2 ägg
15 g socker
250 g Årstidsmjölk
250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver (5 g)
45 g Karamelsten, finriven
150 g Grädde 48%
Våfflor med massor av umami, som passar bra både som matvåffla och efterrätt med vispad grädde och plommonsylt.
Tillagning
- Smält smöret och låt det brynas på låg värme. Det tar ca 10 minuter.
 - Rör ihop ägg, socker och Årstidsmjölk. Sikta samman mjöl och bakpulver. Häll ner mjölkblandningen i mjölet – lite i taget – och rör ihop till en homogen massa.
 - Tillsätt finriven Karamelsten i det brynta smöret och låt smälta samman i några minuter. Tillsätt Grädde (Grädde 48%) i smöret, och rör sedan ner smörblandningen i mjölblandningen.
 - 4. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och servera med lättvispad Grädde (Grädde 48%) och plommonsylt.
 
Tips från kocken
Våfflorna kan förvaras lufttätt i kylen eller frysas och värmas strax innan servering.