Stjärnglans över Arla Unika i Sverige

Gustav Onnermark och Einar Book blir kökschef respektive chefssommelier när Arla Unika öppnar sin flaggskeppsbutik samt ost- och vinbar i Östermalms Saluhall den 5 mars. Med erfarenhet från Guide Michelin-krogar kommer duon att ta ostupplevelser till nya gastronomiska höjder.

Nu närmar sig öppningen av Arla Unikas flaggskeppsbutik samt ost- och vinbar i Östermalms Saluhall i Stockholm. I och med detta har nya medarbetare anslutit, alla med ett extra stort intresse för ost. Vi är glada att kunna presentera Arla Unikas team:

Gustav Onnermark, kökschef, med ett förflutet på Hedone och Pollen Street Social, båda i London med en stjärna i Guide Michelin. Gustav har även varit kökschef på Haymarket by Scandic i Stockholm.

”Jag gick direkt igång på projektet när jag fick provsmaka ostarna. Jag har älskat ost i många år och måste erkänna att jag inte tidigare har skattat de nordiska särskilt högt. Det som slog mig var att ostarna hade sina egna karaktärer och komplexitet. Jag ser fram emot att sätta resultatet av mejeristernas fantastiska arbete i olika sammanhang. De har gjort sin del, och nu är det upp till oss att göra dem rättvisa”, säger Gustav.

Einar Book, chefssommelier, som tidigare har arbetat på restauranger som Gastrologik och Ichi i Stockholm. Einar ansvarar för vin, alkoholfri dryck och att på bästa sätt matcha ost och dryck i Arla Unikas ost- och vinbar. ”För mig har det alltid varit viktigt och spännande att arbeta med kvalitet inom dryck och mat. Ost och vin är dessutom, som många vet, en utmärkt kombination”, säger Einar.         

Maria Khalil, restaurang- och butikschef. Kommer närmast från en liknande tjänst på Fabrique Stenugnsbageri och Cajsa Warg i Stockholm.

Frida Ewertsson, gastronomiskt ansvarig i Sverige. Frida har en stor passion för ost och har arbetat på Arla sedan 2015, först på Falbygdens/Boxholm och sedan som regionchef. Frida har dessutom ansvarat för Falbygdens ostutbildning och varit ostexpert på falbygdensost.se. Frida kommer främst att arbeta som ostexpert inom restaurangsegmentet.

Thomas Karlsson ansvarar för ostsortimentet i butiken och baren. Han har arbetat länge som ansvarig för ostavdelningen på Sabis Fältöversten.

Pressbilder hittar du här

 


Äldre inlägg