4–5 portioner ● 1 timme
Ingredienser
Brynt smör
450 g Saltat Smör
Pimpat brynt smör
400 g Brynt smör (se ovan)
1/2 Karamelsten (ca 30 g)
Tillagning
Brynt smör:
Bryn smöret på medelvärme under omrörning i en tjockbottnad kastrull tills det fått en kraftfull doft och gyllenbrun färg.
När smöret stått och dragit 15–20 minuter silas den brynta bottensatsen av. Detta ska göras långsamt under 10 minuter, för att smöret ska få den optimala smaken.
Pimpat brynt smör:
För att infusera det brynta smöret med Karamelstenen, riv ner den i det brynta smöret när det ställs att dra 15–20 minuter.
Därefter silas bottensatsen av och den rivna osten placeras på fettabsorberande hushållspapper.
Den rivna Karamelstenen förvaras i lufttät behållare. Den dekorativa osten kan sedan användas i både det salta och det söta köket.