Teknik: Sort Himmel rehydrerad med snaps på mullbär och rosor + kanderad citron

Ingredienser

Sort Himmel

Snaps med mullbär och rosor

Kanderade Citroner

Rehydrering av ost – så går det till

I den här videon förklarar vår testkock Gabriel Hedlund hur du kan använda rehydrering

Så här fungerar det

Sort Himmel har i sig själv en stor aromatisk nyansrikedom och en väl avstämd textur och grundsmaksbalans. Det är en profil som är svår att förbättra med ytterligare tillsatser.

När rehydreringen ändå skänker mening är det för att den ger osten en mjuk krämighet som den ursprungliga, lätt smuliga strukturen saknade. Det krämiga inslaget hjälper osten att överföra sina smakbryggor till munhålan. Samtidigt ger snapsens toner av mullbär och rosor ett friskt blommigt lyft till den mycket solida och djupa ostsmaken.

Sort Himmels innehåll av fårmjölk ger osten ett lite djuriskt drag som samspelar perfekt med de kanderade citronernas uppfriskande syra och sötma, med ytterligare aromatisk uppbackning av mullbär och rosor.

Tips
Ät den rehydrerade osten som den är. Tillsatsen av vätska påverkar ostens smältegenskaper och ökar risken för att osten får din rätt att spricka. Vad du förlorar i matlagningsegenskaper vinner du dock i välsmak.

Rehydrerad Sort Himmel – före och efter


Äldre inlägg Nyare inlägg