Teknik: Hallands Himmel rehydrerad med apelsingin + tomatmarmelad

Ingredienser

Rehydrering av ost – så går det till

I den här videon förklarar vår testkock Gabriel Hedlund hur du kan använda rehydrering

Så här fungerar det

Trots en klar och ren smak av apelsin i ginen är det inte apelsin osten smakar efter sin rehydrering. Apelsinsmaken är snarare integrerad i ett samlat uttryck av exotisk fruktighet med ananas och passionsfrukt som främsta smakbeskrivningar.

Hallands Himmel är en välbalanserad men muskulös och intensiv ost, som klär i den nyvunna frukten. Men om spritens aromatisering ska kunna skönjas i osten måste den vara mycket markant.

Tomatmarmeladen har en umami-intensitet och en lätt bitterhet som harmonierar fint med ostens eget märgfyllda djup, och grönsakens vegetala toner samspelar elegant med ostens söta fruktighet.

Tips
Ät den rehydrerade osten som den är. Tillsatsen av vätska påverkar ostens smältegenskaper och ökar risken för att osten får din rätt att spricka. Vad du förlorar i matlagningsegenskaper vinner du dock i välsmak.

Rehydrerad Hallands Himmel – före och efter


Äldre inlägg Nyare inlägg